Bredt sortiment af filterløsninger

Arkal Spin Klin Serien

En stærk serie af selvrensende filtre

Arkal har en stærk serie af selvrensende filtre af typen Spin Klin® som er fremstillet i plast materialet polypropylene og med filterelementer bestående af en stak specialdesignede filterskiver. 

Filterskiverne er forsynet med diagonale riller på begge sider af skiverne og som drejer modsat på undersiden i forhold til oversiden og med en farvekode som angiver filtreringsgraden.

Når filterskiverne stables på en speciel designet spine og presses sammen af en fjeder og differenstrykket fra flowet, dannes et filterelement med en masse forsnævringer som giver en 400 µm til 20 µm høj effektiv dybde filtrering. 

Filterelementet monteres i et plast filterhus, således at mediet kan strømme ind i filterhuset, ind igennem filterelementet, hvorved urenheder bliver opsamlet i de forsnævringer der er imellem skiverne og ud af filterhuset. 

Returskylningen af et Spin Klin ®-system startes ved et forudindstillet differenstryk eller ved udløb af en timer og ved at returskylle en filterenhed ad gangen. 

Dette sker ved at lukke tilgangsventilen og ændre flowet igennem filterenheden herved udløses fjedertrykket på filterskiverne, således at de kan rotere frit og samtidig med at dyser i spinen spuler rent vand tangentielt modsat filtreringsretningen. Herved fjernes de tilbageholdte partikler effektivt og spules ud gennem afløbet. 

Herefter går filterelementet tilbage til drift og næste filterelement returskylles. Når alle filterelementer er blevet returskyllet går Spin Klin® -systemet tilbage til normal filtreringsmode og afventer det næste signal til returskylning. 

Da alle Arkal filtrene er fremstillet i plastmaterialer, kan de med fordel benyttes til opgaver med filtrering af spildevand og havvand som kan være tærende.

Amiad filtre - Spin Klin Serien
Erhvervsrådgivning
Salg og teknisk vejledning til erhverv
Michael Petersen
Michael Petersen
Produktchef - Dosering & Filtrering
Teknisk Vejledning
Jim Vistisen
Jim Vistisen
Servicetekniker - Dosering & Filtrering
Ordrer & Support
Kenneth Thorn
Kenneth Thorn
Logistikkoordinator - Filtrering, Flow & Dosering