Diatom A/S

Persondatapolitik

 

Denne politik om behandling af personoplysninger beskriver, hvorledes Diatom A/S (”Diatom”, ”os”, ”vores”, ”vi”) indsamler og behandler oplysninger om dig.

Persondatapolitikken gælder for vores B2B kunder, leverandører, brugere af vores website og handlende i vores webshop.

Diatom er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Diatom skal ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7.

1. Hvordan indsamler vi personoplysninger?

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Vi indsamler eksempelvis personoplysninger på følgende vis:

  • Via cookies når du besøger vores website.
  • Hvis du handler i vores webshop.
  • Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev.
  • På B2B markedet: For eksempel i forbindelse med indgåelse af et salgsforhold, hvis der anmodes om tilbud på et af vores produkter eller services og i forbindelse med henvendelser til vores support.
  • Fra sociale medier (LinkedIn) samt virksomhedsregistre (NN Markedsdata).

Indsamling af personoplysninger samt behandlingen af disse vil til enhver tid ske i henhold til loven.

2. Hvilke informationer indsamler vi og til hvilke formål?

2.1. Website

Når du besøger vores website indsamler og behandler vi oplysninger, vi kan henføre til dig som person. Det sker f.eks. hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev og forespørgsler via mailformular. Ud over de oplysninger, du selv indtaster, anvender websitet cookies.

Formålet med denne indsamling af data er:

  • Analyse af brugen af vores website via cookies (Dato og tidspunkt for besøg, de sider der besøges i, IP-adressen på den besøgende, geografisk placering, oplysninger om den anvendte browser og computer (type, version, operativsystem m.m.), URL fra henvisningssted m.m.).
  • Tilpasning af indhold på vores website.
  • Kommunikation i forbindelse med forespørgsler via mailformular.
  • At vi kan målrette tilbud og kampagner til den enkelte kunde ud fra adfærdshistorik (fx hvilke sider du har besøgt) via f.eks. Google Remarketing annoncer.

Indsamlingen af oplysningerne er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre funktioner på websitet og opbygningen af denne samt tilbyde dig relevante tilbud (via Google Remarketing-annoncer, se pkt. 3.2).

2.2. Handel i webshop

I forbindelse med et køb i webshoppen skal du oplyse navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse, som er informationer, der udelukkende benyttes til behandling af ordren. Informationerne lagres elektronisk i ukrypteret form, og der er kun adgang for betroede medarbejdere. Informationerne gemmes i 5 år iht. Bogføringsloven § 10, og oplysningerne fra bestillingerne videregives ikke, og de benyttes ikke til uopfordret udsendelse af e-mail.

Formålet med denne indsamling af data er:

  • Gennemførelse af ordrer i webshop.
  • Ordrebehandling og kommunikation i forbindelse med din ordre.

Ovenstående er nødvendige for, at vi kan opfylde vores aftale med dig.

Diatom benytter betalingssystemet ePay til håndtering af online køb og opbevarer ikke selv informationer om betalingsmidler, f.eks. kortnumre på betalingskort eller lignende.

2.3. B2B markedet

De personoplysninger, som vi indsamler, bliver anvendt til forskellige formål i forbindelse med dit kundeforhold og driften af Diatom. Oplysningerne består af almindelig persondata, som vedrører kundeadministration og eventuel markedsføring:

  • Professionelle kontaktinformationer: Navn, e-mail, telefonnummer og jobtitel.
  • Kundedialog når du henvender dig til os om dit kundeforhold eller andre forespørgsler.
  • Produktinteresser og kampagnesegmentering (henvendelse pr. mail foretages kun ved tilladelse).

Formålet med denne indsamling af data er:

  • Behandling af dine køb af produkter eller serviceydelser.
  • Administration af din relation til Diatom.
  • Tilpasning af vores kommunikation og markedsføring til dig.

Indsamlingen af oplysningerne er nødvendig for, at vi kan opfylde vores aftale med dig, at vi kan varetage forretningens interesser og for at kunne tilbyde dig relevante tilbud.

3. Videregivelse af oplysninger

5.1. Generelt

Diatom videregiver udelukkende kunders oplysninger til tredjepart i overensstemmelse med, hvad der er anført i denne persondatapolitik.

Vi kan videregive dine oplysninger, såfremt vi er forpligtet til at videregive eller dele data for at overholde en retlig forpligtelse. Videregivelse kan også ske efter anvisning fra en domstol eller en anden myndighed.
Diatom anvender tjenesteudbydere og databehandlere, der udfører arbejde på vores vegne. Tjenesterne kan fx være server-hosting og systemvedligeholdelse, analyse, betalingsløsninger, fragtforsendelse m.m. Disse samarbejdspartnere kan få adgang til data i det omfang, det er nødvendigt for at levere deres tjenester og services. Samarbejdspartnerne vil være kontraktligt forpligtet til at behandle alle data strengt fortroligt, og har dermed ikke tilladelse til at anvende data til andet end hvad der er omfattet af den kontraktuelle forpligtelse.

3.2. Særligt om Google Analytics

Diatom anvender Google Analytics som webanalyseløsning. I denne forbindelse sendes webanalyse-data fra vores website til analyse i den service Google udbyder. Her fungerer Google Analytics som ”databehandler” af data, og Diatom som ”dataansvarlig” af dataene. Data må kun videregives efter aftale eller for at overholde retslige krav.
Du kan se mere om Googles fortrolighedspolitik her:
https://www.google.com/intl/da/policies/

Google tilbyder en række løsninger til anonymisering af dine data og adfærd, se mere her:
https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=da

3.3. Retargeting-teknologier

Vores website anvender retargeting-teknologi (Google remarketing). Dette giver os mulighed for at annoncere direkte til vores besøgende på andre websites. På baggrund af interesse ved besøg på vores website mener vi, at visningen af personlig, interessebaseret annoncering er mere interessant for vores kunder end annoncer, der ikke har en personlig forbindelse. Retargeting-teknologi analyserer dine cookies og viser annoncer baseret på din tidligere netadfærd. For yderligere oplysninger om cookies henvises til vores cookiepolitik.

4. Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Ved køb i webshoppen gemmes informationerne i 5 år regnet fra udgangen af det pågældende regnskabsår hvor handlen er gennemført. Oplysningerne gemmes iht. Bogføringslovens $ 10.

5. Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Vores IT-leverandører sørger løbende for, at vores IT-udstyr er opdateret og har installeret passende sikkerhedsforanstaltninger, herunder firewall og virusbeskyttelse.
De indsamlede personoplysninger opbevares på servere i Danmark. Nogle personoplysninger administreres af databehandlere, som behandler personoplysninger på Diatoms vegne i henhold til den gældende lovgivning om beskyttelse af personoplysninger. Diatom har indgået databehandleraftaler med alle de databehandlere, som vi gør brug af i henhold til de nye EU-regler for behandling af personoplysninger (GDPR).

6. Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: info@diatom.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

7. Kontaktoplysninger

Diatom A/S er dataansvarlig for de persondata, som indsamles om dig. Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne persondatapolitik, kan du kontakte:

Diatom A/S
Avedøreholmen 84
DK-2650 Hvidovre
Tlf. +45 3677 3600
E-mail: info@diatom.dk
CVR: DK 5328 4310

8. Cookiepolitik

Læs Diatoms cookiepolitik.