clinch-top.jpg

Clinch sammenføjning

Montering uden brug af nitter eller andet befæstelseselement

RIVCLINCH® er en enestående teknologi, hvorved man ganske enkelt kan sammenføje materialer, uden brug af hverken nitter eller svejsning. 

Herved opnås flere indlysende fordele:

  • Ingen gasser og røg fra svejsning
  • Ingen forbrugsvarer (nitter og svejsetråd)
  • Ingen ødelagte overflader ved lakerede og galvaniserede emner
  • Mindre korrosion

Omkostningseffektiv sammenføjning med RIVCLINCH®

RIVCLINCH® systemet udvikles og produceres hos vores samarbejdspartner Böllhoff Attexor SA i Schweiz. Sortimentet omfatter håndmaskiner, c-rammer og monteringssystemer med procesovervågning til integrering i produktionslinjer.

Generelle principper ved Clinch befæstigelse 

Clinch sammenføjning af tyndplader er en metode til at sammenpresse to metalplader ved lokal kolddeformering af materialerne. Dette giver en sammenføjning mellem to eller flere lag materiale. 

Overfladebehandlede (coated) og malede metalplader kan også kobles sammen (sammenpresses) uden at ændre overfladefinishen. 

RIVCLINCH befæstigelsesteknik kan bruges til at sammenføje stål og rustfrit stål samt aluminium og/eller ikke-jernholdige materialer baseret på en omkostningseffektiv og miljøvenlig proces. 

Afhængigt af det valgte RIVCLINCH værktøj vil sammenpresningen være udformet som enten en rund clinch eller en rektangulær clinch. 

SR udformning

Den runde SR udformning, som ikke skærer gennem materialer, bevirker at overfladebelægningen ikke bliver beskadiget, hvorved korrosion undgås. Ved valg af SR udformningen minimeres metaltræthed og man opnår et gas- og vandtæt clinch. 

ST udformning

Den rektangulære ST udformning benyttes ved en kombineret opskærings- og deformeringsproces, hvilket primært er egnet til sammenføjning af flere lag (op til 5) samt hårdere materialer, som fx rustfrit stål. 

 

Principper for Clinch sammenføjning

FS Serien

RIVCLINCH® FS Serien består af booster drevne lette og hurtige håndværktøjer til samling af små kanter og plane paneler.
RIVCLINCH - FS Serien

IP Serien

RIVCLINCH® IP Serien består af trykluftværktøjer til clinchsammenføjning med medium afstand til sammenføjningspunktet
RIVCLINCH - IP Serien

PASS serien

RIVCLINCH® PASS Serien består af transportable og kraftfulde værktøjer med stort C-ramme arbejdshoved og trykluftboostere
RIVCLINCH - PASS Serien
Erhvervsrådgivning
Salg & teknisk vejledning til til erhverv
Benny Høgh
Benny Høgh
Salgsingeniør - Mekanisk Befæstelse
Ordrer & Support
Thomas Eriksen
Thomas Eriksen
Indkøbs- & logistikchef - Kemi, Mekanik & Dosering
Ordrer
Send venligst din indkøbsordre til: