Diatom A/S beskæftiger sig med salg af tekniske materialer og udstyr til industrien

Case - Miljøvenlig clinch-sammenføjning

Da der er stigende krav til miljøhensyn, herunder energiforbrug i produktionsmiljøet, kan clinch pladesammenføjning være den rigtige løsning for dig.

Krav til energiforbrug og koldsvejsning

Diatoms kunde henvendte sig med henblik på at udfase et ældre robotanlæg til punktsvejsning. Kunden ønskede at minimere omkostninger til strøm i forbindelse med ventilation og køleanlæg, samt undgå mulig koldsvejsninger. Omstillingstiden for anlægget var vigtig, da det anvendes til at punktsvejse flere forskellige produkter, som bl.a. varierer i tykkelse.

Løsning til produkt og produktionsudstyr

Efter en gennemgang af de tekniske kravspecifikationer og produktporteføljen, blev der som en naturlig del af projektet udarbejdet en projektplan i samarbejde med Diatoms producent. Efter grundige FEM beregninger, blev der fremstillet clinch-sammenføjede produkter til test hos kunden, samt 3D simulerede tegninger af produktionsudstyret.

Resultat

Efter godkendt FAT og SAT-test (Site Acceptance Test) hos kunden af produktionsudstyret, har de fået et renere produktionsmiljø, da der ved clinch-sammenføjning ikke bliver udviklet gasser. De har endvidere fået en større økonomisk besparelse på strøm, og derved mindre Co2 udslip pga. besparelser på udsugning og køling. Som en ekstra besparelse er de periodiske serviceintervaller ved clinch minimale og derved opnås større drift kapacitet.

Om clinch-sammenføjning:

Definitionen af clinching er: Sammenføjning af metalplader ved koldformning af råmaterialet uden at tilføje yderligere fastgørelseselementer som nitter eller skruer, og vigtigst af alt uden at tilføje varme. Clinch-teknikken kan bruges til at sammenføje stål og rustfrit stål samt aluminium og/eller ikke-jernholdige materialer baseret på en omkostningseffektiv og miljøvenlig metode.

Herved opnås flere indlysende fordele:

  • Ingen gasser og røg fra svejsning
  • Ingen forbrugsvarer (nitter og svejsetråd)
  • Ingen ødelagte overflader ved lakerede og galvaniserede emner
  • Mindre korrosion
rivclinch-application1.jpg
rivclinch-application2.jpg
rivclinch-application3.jpg

Kontakt Diatom A/S i dag, hvis clinch-sammenføjning kunne være noget for din virksomhed.

Principper for Clinch sammenføjning