Dow Corning case om coating af printkort

Dow Corning silikonecoating redder dansk virksomhed fra store økonomiske omkostninger 

Casebeskrivelse

En dansk virksomhed, der fremstiller elektroniske enheder til styring af varme, ønskede at lancere et nyt produkt på det amerikanske marked. Da den europæiske CE-mærkning ikke giver adgang til salg i USA, sendte virksomheden produktet til test for at opnå den påkrævede amerikanske UL-godkendelse.

Virksomhedens udfordring

Desværre fejlede elektronikken under sikkerhedstesten, da de testspændinger, der anvendes i USA, er noget højere end i Europa. Efter en grundig undersøgelse kunne problemet spores til et enkelt sted på printkortet, hvor krybe/luft afstanden ikke var tilstrækkelig stor. Virksomheden stod nu over for valget mellem at lave et nyt printdesign med efterfølgende nye test efter UL-standarderne eller forsøge at løse problemet på anden vis. Det ville medføre store tidsmæssige og økonomiske omkostninger at lave et nyt printdesign, og virksomheden valgte derfor at kontakte Diatom A/S, der, med mange års erfaring inden for coating af elektroniske komponenter, kunne hjælpe dem med at finde en optimal løsning til problemet.

Diatoms løsning

Diatom A/S besøgte virksomheden, og blev sat ind i problematikken. Det blev aftalt at lave forsøg med silikonecoating af det område på printkortet, hvor problemet befandt sig. For at opnå det bedst mulige resultat var det afgørende at vælge de helt rigtige betingelser i forhold til materiale, design og sammenføjningsmetode.

Diatom A/S fik udleveret en række printkort og lavede en doseringsopstilling med en lille XYZ-robot, der med præcision kunne dosere silikonen ud på netop det berørte område. Diatom anvendte Dow Corning SE 9187 L til testene. Dow Corning SE 9187 L er en klar, semiflydende silikonecoating velegnet til beskyttelse af sarte elektroniske komponenter mod vand, fugt og termisk stress . Ligeledes sikrer den en høj driftssikkerhed over et bredt temperaturområde pga. silikonens gode fleksibilitet. Dow Corning SE 9187 L er testet og godkendt i henhold til UL 94V-0 og 94V-1.

Printene blev sendt til kunden, der fik gentestet dem, og denne gang opfyldte de kravene, og UL-godkendelsen kom i hus. Ved at investerede et forholdsvis beskedent beløb sparede virksomheden både tid og penge ved ikke at skulle lave et helt nyt printdesign.

Download casen som pdf.

Læs mere om Dow Corning SE 9187 L coating.

Dow Corning SE 1987 L silikone coating