Effektive smøremidler til fødevareindustrien

Et interview med Produktchef, Ole Stuckmann, i ”Analyseindustri” – et indstik til Børsen.

Fødevareindustrien er notorisk konservativ, når det gælder produkter til procesanlæg og produktion. Skærpede krav til fødevaresikkerhed har øget fokus på hvilke midler, der anvendes til vedligehold og service. Derfor er rådgivning og specialviden vigtig, når det gælder valg af leverandører. Det har handelsvirksomheden Diatom A/S erfaret. – Fødevareindustrien har meget specielle produktionsmiljøer og har en masse specielle krav og standarder, der skal overholdes. Det fortæller Ole Stuckmann, som er produktchef hos Diatom, med stor viden om smøremidler. Han har oplevet den udvikling, som har gjort fødevarevirksomhederne til nogle af de mest kræsne kunder i branchen.

– Det er vigtigt at have kendskab til de processer, krav og udfordringer, der findes inden for fødevareindustrien, ligesom krav til fødevaregodkendelser på produkterne er yderst relevant. Er der tale om hård belastning, udsættes produktet for vand, bliver det påvirket af rengøringsrutiner, så produktet bliver udvasket? Ja – udfordringerne er mange, men der findes heldigvis gode løsninger med de rigtige produkter, forklarer han. Diatoms produkter er alle godkendt i forhold til EU’s REACH-forordning, ligesom de har de relevante fødevaregodkendelser.

Dette gælder i øvrigt også, når der er tale om smøremidler, der kan komme i berøring med drikkevand. Også her er Diatom på forkant med de rigtige godkendelser. – Mange er tilbageholdende med at prøve noget nyt, fordi fødevarevirksomhederne er presset på tid. Hvis man f.eks. vil opnå nogle fordele med nye produkter, må det derfor ikke tage for lang tid at teste. Det har derfor sine fordele, at vi holder os til velkendte brands, som allerede er afprøvet og udbredte, fortæller Ole Stuckmann og afslutter:

– I virkeligheden har de skrappe krav i REACH-forordningen gjort det let for os, fordi produkter, der ikke overholder disse grænseværdier, slet ikke kan anvendes inden for EU.

13. september 2017 – I  ”Analyseindustri” – et indstik i Børsen

Se vores udvalg af fødevaregodkendte smøremidler.

Fødevaregodkendte smøremidler