Højintensitets LED-hærdesystem til store flader øger hærdedybde og -hastighed

Dymax BlueWave® FX-1250 LED UV-hærdesystem kombinerer højintensitets LED-lys med en ensartet energifordeling over et stort bestrålingsområde. Systemet er i stand til at yde op til 2,1 W/cm2 i et 127 x 127 mm bestrålingsområde.

Dymax BlueWave® FX-1250 Flood Curing System er et højintensitets LED UV-hærdesystem velegnet til applikationer, der kræver en intensiv LED-bestråling over et stort område. Sammen med Dymax LED-emittere, som fås i bølgelængder på 365, 385 og 405 nm, genererer enheden en lysintensitet på over 2 W/cm2 i et 127 x 127 mm bestrålingsområde. På denne måde forkortes den i forvejen korte hærdetid yderligere, og produktionsgennemløbet er væsentligt mere effektivt.

LED-hærdesystemet har en brugervenlig controller med en 7” touchscreen og intuitiv brugergrænseflade. Controlleren kan aktiveres, styres og fjernovervåges via PLC, og den gemmer op til 16 programmer og parametre til gentagelige processer. Derudover overvåges emitternes og controllerens ydeevne i realtid, og i tilfælde af fejl vil den blive vist på controllerens display. Én controller kan betjene op til to emittere, og der spares således både på omkostninger og installationsplads. Ved at anvende to emittere kan hærdearealet eller lysintensiteten øges, og forskellige bølgelængder kan bruges til at opnå større fleksibilitet i applikationen.

Brugere af BlueWave® FX-1250 vil sætte pris på den støjsvage, effektive drift, lav varmeemission og høje ydeevne. Den LED-baserede hærdeteknologi muliggør øjeblikkelig tænd/sluk, ingen opvarmningsperiode, køligere hærdning og mange andre miljøvenlige fordele, såsom lavere produktionsomkostninger og lang levetid.

Egenskaber og fordele

 • Stort hærdeområde på 127 mm x 127 mm
 • Meget ensartet og jævnt LED UV-lys
 • Én controller kan betjene to emittere
 • Bølgelængder på 365, 385 og 405 nm giver mulighed for brug af en bred vifte af UV-materialer
 • Intensiteter fra 1,7-2,1 mW/cm2 afhængig af bølgelængde
 • Øjeblikkelig on-off funktionalitet eliminerer behov for opvarmningstid og sikrer energieffektivitet
 • Kølig hærdning - velegnet til varmefølsomme substrater
 • Lavere energiforbrug end konventionelle UV-lamper
 • PLC-interface sikrer en nem integration i automatiserede produktionslinjer
 • LED-teknologien tillader ensartet output, ingen opvarmningstid og ingen udskiftning af pærer
 • 7” touchscreen, menu-drevet programmering og betjening

Applikationer

BlueWave® FX-1250 er ideel til hærdning af lim, conformal coating, indstøbnings- og indkapslingsmaterialer m.m. inden for elektronik, medico, bilindustrien, optisk industri, rumfarts- og forsvarsindustrien m.m. 

YDERLIGERE INFORMATION

Har du spørgsmål til FX-1250 LED-hærdesystemet, kontakt produktchef Andreas Gerbaulet på tlf. 3634 2708 eller e-mail ag@diatom.dk

Læs mere om Dymax BlueWave® FX-1250 LED UV-hærdesystem.

DOWNLOAD

Datablad om Dymax BlueWave® FX-1250 Flood Curing System. 

 

 

dymax-fx-1250-led-uv-flood-curing-pcb.jpg