Udfordring med dosering af tyktflydende, partikelfyldt loddepasta

Efterspørgslen på dispensere til dosering af partikelfyldt loddepasta er stærkt stigende. Dette er en udfordring for mange doseringssystemer - men ikke for den volumetriske dispenser Eco-PEN fra Preeflow by ViscoTec. 

Casebeskrivelse og virksomhedens krav 

En virksomhed oplevede store udfordringer i forbindelse med dosering af loddepasta. Virksomheden havde udviklet et nyt produkt, hvor de havde brug for en kompakt, håndholdt dispenser, der kunne dosere tyktflydende, partikeltfyldt loddepasta i ensartede, præcise og repeterbare mængder. Helt konkret skulle dispenseren kunne dosere loddepasta med en viskositet fra 105.000 til 115.000 mPa.s og et indhold af 88 % tørstof w/w. 

Løsningen 

Virksomheden testede først dosering med en tid/tryk dispenser samt en dispenser med doseringsnegl (auger valve), men disse kunne ikke opfylde de stillede krav. Virksomheden henvendte sig derfor til ViscoTec, som anbefalede den volumetriske dispenser Eco-PEN til opgaven. Eco-PEN viste sig at kunne løfte opgaven – og mere til. Ud over at kunne dosere loddepasta i ensartede, præcise og repeterbare mængder gav Eco-PEN ligeledes en højere processikkerhed og nem betjening. 

Resultater 

Siden virksomheden for tre år siden indførte Eco-PEN 450 i deres produktion har de udvidet maskinparken med flere Eco-PEN mikrodispensere. Produktionen kører i treholdsskift uden nogen form for komplikationer eller udskiftning af stator. Den gennemsnitlige slibekornstørrelse på 25 um udgør ca. 40 % af kobber-mangan-nikkel loddepastaen, og kan praktisk talt doseres uden slid. Pga. batchstørrelsen foregår doseringen på nuværende tidspunkt manuelt, men ved en stigende kvantitet kan produktionen nemt omstilles til en halv- eller fuldautomatisk produktion. Virksomheden oplever ligeledes et lavt niveau af serviceintervaller. 

Fordele ved Eco-PEN volumetrisk dispenser 

  • Attraktivt forhold mellem pris og ydelse
  • Nem at håndtere og bruge
  • Holdbart system og minimal slitage
  • Nem integration i automatiserede processer
  • Nem og intuitiv betjening
  • Kan dispensere partikelfyldt loddepasta 
Preeflow Eco-PEN volumetrisk en-komponent dispenser
Preeflow Eco-PEN volumetrisk en-komponente dispensere
Preeflow Eco-PEN volumetrisk en-komponent dispenser snitbillede
Preeflow Eco-PEN volumetrisk en-komponent dispenser og controller

 

Om Preeflow by ViscoTec 

De volumetriske dispensere fra Preeflow er særligt velegnede til mikrodispensering og dosering af partikelfyldte materialer. Preeflow-teknologien kaldes ”endless piston principle”, og består af et uendeligt dispenser-stempel, som optimerer præcisionen og tillader et uendeligt og pulsationsfrit doseringsflow 

Download casen som pdf

Har du spørgsmål til dispenseren, kontakt Jim Vistisen på tlf. 3179 3600 eller e-mail: jv@diatom.dk

Læs mere om Preeflow Eco-PEN.

Case om dosering af loddepasta med Preeflow